Blog: artikelen, interviews en meer

Mijn blogs lezen? Gebruik de zoekfunctie of scroll hier door het overzicht.

Bedenk je ‘why’ niet, erken het liever

Terwijl Simon Sinek een glashelder geloof in een Golden Circle verkondigt, moet ik het doen met een roestig rondje vol vraagtekens.

Content: verschrikkelijk jeukwoord of volwassen specialisme?

Content is het cement van je dienstverlening, het hart van je communicatie en de motor van je marketing. Maar dan moet het wel glashelder zijn wat content is en waar het over gaat.

Betere content voor de mogelijke ‘gamechanger’ in pleegzorg

Pleegzorg.nl kan een ‘gamechanger’ in de pleegzorg zijn. Daarom deze business case. Met resultaten van mijn werk als redacteur en UX-writer.

Mag het een woordje meer zijn? (of: waarom less niet altijd more is)

“Ik schrijf je een lange brief, want ik heb geen tijd voor een korte.” De schrijver van deze zin schijnt Blaise Pascal te zijn. Kort en krachtig schrijven is inderdaad veel werk.

Gemak wint, sust en vernietigt

Ons gebruik van digitale diensten en producten is eerder gemakzucht dan vertrouwen. En dat kost ons drie dingen: privacy, planeet en aandacht.

Charlotte Meindersma: ‘Content goed gebruiken wordt pas moeilijk als je de grenzen opzoekt’

De (on)geschreven regels van goed contentgebruik…? Daar denken we vaak te moeilijk over. Of juist te makkelijk, vindt Charlotte Meindersma.

Stop met stukjes schrijven

Deze blog is voor alle tekstschrijvers, copywriters, redacteuren, bloggers, storytellers, contentmarketeers en communicatieadviseurs.

Iacobien Riezebosch: ‘Digitale toegankelijkheid is geen checklist of sluitpost, maar de basis’

Voor Iacobien Riezebosch gaat digitale toegankelijkheid niet om extra aandacht voor een kleine groep, maar om volledige aandacht voor iedereen.

Maike Klip: ‘Mogen we als ambtenaar wel mens zijn?’

Als iedereen bij de overheid heel empathisch is, dan krijgen mensen vanzelf meer vertrouwen in de overheid. Met die gedachte begon Maike Klip haar onderzoek.

Tijd voor een ‘marie-kondootje’

Het is vreemd: zo actief als we minder afval op aarde willen, zo passief gaan we om met de ruimte in onze andere habitat. Je weet wel: online.