Blog: artikelen, interviews en meer

Mijn blogs lezen? Gebruik de zoekfunctie of scroll hier door het overzicht.

Groeipijn

Het is weer zover: piepen, kraken, steken. Groeipijn, dus hoog tijd voor een nieuwe blog.

Bedenk je ‘why’ niet, erken het liever

Terwijl Simon Sinek een glashelder geloof in een Golden Circle verkondigt, moet ik het doen met een roestig rondje vol vraagtekens.

Mag het een woordje meer zijn? (of: waarom less niet altijd more is)

“Ik schrijf je een lange brief, want ik heb geen tijd voor een korte.” De schrijver van deze zin schijnt Blaise Pascal te zijn. Kort en krachtig schrijven is inderdaad veel werk.

Charlotte Meindersma: ‘Content goed gebruiken wordt pas moeilijk als je de grenzen opzoekt’

De (on)geschreven regels van goed contentgebruik…? Daar denken we vaak te moeilijk over. Of juist te makkelijk, vindt Charlotte Meindersma.

Stop met stukjes schrijven

Deze blog is voor alle tekstschrijvers, copywriters, redacteuren, bloggers, storytellers, contentmarketeers en communicatieadviseurs.

Iacobien Riezebosch: ‘Digitale toegankelijkheid is geen checklist of sluitpost, maar de basis’

Voor Iacobien Riezebosch gaat digitale toegankelijkheid niet om extra aandacht voor een kleine groep, maar om volledige aandacht voor iedereen.

Maike Klip: ‘Mogen we als ambtenaar wel mens zijn?’

Als iedereen bij de overheid heel empathisch is, dan krijgen mensen vanzelf meer vertrouwen in de overheid. Met die gedachte begon Maike Klip haar onderzoek.

Tijd voor een ‘marie-kondootje’

Het is vreemd: zo actief als we minder afval op aarde willen, zo passief gaan we om met de ruimte in onze andere habitat. Je weet wel: online.

Ruben Bunskoeke: ‘SEO is het web een beetje beter maken’

Wil je écht met SEO aan de slag? Vergeet de zoekmachine. Dat klinkt tegenstrijdig, maar volgens SEO’er Ruben Bunskoeke is dit eigenlijk heel logisch.