Open menu Sluit menu

Blog: artikelen, interviews en meer

Mijn blogs lezen? Gebruik de zoekfunctie of scroll hier door het overzicht.

Gemak wint, sust en vernietigt

Ons gebruik van digitale diensten en producten is eerder gemakzucht dan vertrouwen. En dat kost ons drie dingen: privacy, planeet en aandacht.

Charlotte Meindersma: ‘Content goed gebruiken wordt pas moeilijk als je de grenzen opzoekt’

De (on)geschreven regels van goed contentgebruik…? Daar denken we vaak te moeilijk over. Of juist te makkelijk, vindt Charlotte Meindersma.

Stop met stukjes schrijven

Deze blog is voor alle tekstschrijvers, copywriters, redacteuren, bloggers, storytellers, contentmarketeers en communicatieadviseurs.

Iacobien Riezebosch: ‘Digitale toegankelijkheid is geen checklist of sluitpost, maar de basis’

Voor Iacobien Riezebosch gaat digitale toegankelijkheid niet om extra aandacht voor een kleine groep, maar om volledige aandacht voor iedereen.

Maike Klip: ‘Mogen we als ambtenaar wel mens zijn?’

Als iedereen bij de overheid heel empathisch is, dan krijgen mensen vanzelf meer vertrouwen in de overheid. Met die gedachte begon Maike Klip haar onderzoek.

Tijd voor een ‘marie-kondootje’

Het is vreemd: zo actief als we minder afval op aarde willen, zo passief gaan we om met de ruimte in onze andere habitat. Je weet wel: online.

Intentie is de heilige graal voor je website

Wil jij meer bezoekers op je website via Google? Wacht, ik stel de vraag anders: wil je meer relevante websitebezoekers via Google? (Ik ga er vanuit dat je nu ‘ja’ zegt.)

Ruben Bunskoeke: ‘SEO is het web een beetje beter maken’

Wil je écht met SEO aan de slag? Vergeet de zoekmachine. Dat klinkt tegenstrijdig, maar volgens SEO’er Ruben Bunskoeke is dit eigenlijk heel logisch.

Gras is groen, water is nat en goede content is simpel

Nobody said it was easy. Dat geldt ook voor goede content. Maar dat het geen makkie is, betekent niet dat het niet simpel hoeft te zijn.

Als je gut feeling eindelijk sjoege geeft (en twijfel iets oplevert)

De Grote Twijfelshow is begonnen. Waar ben ik mee bezig? Kan ik het wel? Wil ik blijven tekstschrijven? Of moet het roer radicaal om?