Mijn ervaring in content en copy

Ik doe en deed van alles voor mooie opdrachtgevers. Voor content en copy, in advies en uitvoering:

logo diabetes.nl

In 2023 gaat kennis- en communityplatform diabetes.nl live. Als UX-writer werk ik de tone of voice voor het hele platform uit. Ook verbeter ik de microcopy, om zo de belangrijke routes binnen de website (user flows) te versoepelen.

logo Alzheimer Nederland

Eén van de informatiepakketten van Alzheimer Nederland gaat over de periode rondom de diagnose dementie. Mensen krijgen dit pakket op aanvraag thuis gestuurd. Bij dit pakket zit een zo persoonlijk mogelijke welkomstbrief, die ik heb herschreven.

Logo pleegzorg.nl

Pleegzorg.nl is een landelijk platform voor pleegouders en professionals. Voor de bibliotheek werkte ik aan 100+ kennisartikelen, en schreef ik uitlegpagina’s over het platform. Ook hield ik me bezig met microcopy voor de belangrijkste user flows.

ERIKS is internationaal actief in industriële producten en diensten. Ik ondersteunde ERIKS Digital met kennisartikelen schrijven. Ook maakte ik aanzetten voor contentrichtlijnen en een contentmodel voor in het CMS.

Logo Factor Blue

Factor Blue is een technisch e-commercebureau. Ik hielp meerdere keren met webteksten, om zo de propositie duidelijker neer te zetten. Ook adviseerde ik over wireframes en designs voor de nieuwe website.

Logo Universiteit Utrecht

De bètafaculteit van de Universiteit Utrecht heeft online veel informatie over de studies, voor studenten aan de UU. Die informatie staat verspreid op een hoop webpagina’s. Als redacteur heb ik tientallen pagina’s verbeterd.

Interviewen, redactie en artikelen schrijven voor verschillende media. Zowel freelance als tijdens stages. Bijvoorbeeld voor horecavakblad Entree, magazine Volzin en meerdere huis-aan-huisbladen.

logo Hogeschool Arnhem Nijmegen

Als copywriter draaide ik een paar maanden mee met het team dat werkte aan een compleet nieuw han.nl. Ik maakte content op basis van wireframes, en schreef teksten voor diverse achterliggende uitlegpagina’s.

Voor een hoop zzp’ers en mkb’ers geschreven. Vooral webteksten, ook copy voor drukwerk en soms blogs. Schrijfwerk tussen de regels door aangevuld met advies over contentmarketing.

tekst 'Jouw logo hier?' met een blije smiley erbij

Hulp nodig met je content en copy? I’ve got your back:

✓ Behulpzame uitlegpagina’s
✓ Toegankelijke kennisartikelen
✓ Informatieve teksten voor print
✓ Heldere microcopy voor user flows

Meer weten? Mail of bel me dan 🙂