Liefhebber van woorden, websites, wireframes en winegums

Ik dacht: laat ik beginnen met alliteratie in de titel. Dat informeert en trekt tegelijk de aandacht. Mensen met woorden informeren of prikkelen is mijn werk. Die woorden kunnen op een scherm of op papier staan. Mij om het even.

Ik heet Jeroen, trouwens. En als je me vraagt wie of wat ik ben, dan kan ik tig dingen noemen. Ik ben nogal van de semantiek.

Ik gebruik geen visitekaartjes meer. Had ik er eentje, dan zou daar freelance webredacteur en UX-writer op staan.

Portretfoto van Jeroen Schalk

Achtergrond

Tijdens en net na mijn studie (hbo Journalistiek) pakte ik vrijwel elke klus aan die ik kon krijgen. Ik schreef voor huis-aan-huisbladen. En voor zzp’ers en mkb’ers in allerlei branches. You name it, I wrote it. Zo ongeveer.

Onverwacht kwamen er grotere klussen op m’n pad. Voor de Hogeschool Arnhem Nijmegen, Universiteit Utrecht en Jeugdzorg Nederland. Ook maakte ik een uitstapje naar de ouderenzorg, als zorgassistent. Een mooie ervaring, maar ik wilde terug naar het toetsenbord om m’n copy te gebruiken.

Ik verbreed en verdiep iedere dag m’n kennis over content. Zelfstudie is mijn manier: ik verslind blogs over content en alles wat je daarvoor nodig hebt. En ik ontmoet online steeds weer nieuwe vakgenoten, die me helpen om een beter vakmens te worden.

Persoonlijk

Geboren (1989) en getogen in Nijmegen, tussendoor verhuisd naar Utrecht en nu weer terug op het oude nest. Ik ben vader van twee kinderen. Drie, als ik het kind in mezelf meereken.

Je kunt me wakker maken voor noodgevallen. Verder nergens voor eigenlijk, want ik ben erg gesteld op m’n nachtrust.

Ik hou van mooie typografie, 1-op-1 contact, filosoferen, goed in elkaar zittende websites, mijn kinderen, winegums (zelfs de gele), voetbal, podcasts, lange wandelingen, darts, mensen die zich écht kwetsbaar durven op te stellen…

…en jou helpen met je content, uiteraard. 😉

Wat denk je ervan?