Content en copy: dit kan ik voor je doen

✓ Behulpzame uitlegpagina’s
✓ Toegankelijke kennisartikelen
✓ Informatieve teksten voor print
✓ Heldere microcopy voor user flows

De juiste content op scherm of papier. Strakke copy en glasheldere teksten. Zo komen de naam en diensten van je organisatie veel beter aan bij de doelgroep. Ik help je daarbij. ↓

Werk je voor non-profit of (semi-)overheid? Mooi, want dan werk je op een plek die ertoe doet. 🙂

Maar weet je wat ik zo jammer vind? Dat juist deze maatschappelijk belangrijke organisaties zo worstelen met content. Waarschijnlijk is dat ook bij jou zo. Er is te veel, te weinig of een hoop matige content. En dat is slecht voor hoe de organisatie op je doelgroep overkomt.

Ik vertel je nu niks nieuws. En ik gok dat je graag aan de slag wilt met je content. Maar dat het je simpelweg ontbreekt aan tijd, hulp of de juiste kennis. Gedoe dus, maar… het goede nieuws: ik kan je helpen.

Schakel mij gerust in voor:

Uitlegpagina’s

Hoe completer of complexer je dienst, hoe meer je hebt uit te leggen. Ik schrijf toegankelijke webteksten over hoe je organisatie, project, platform of app werkt. Eén ding kan ik alvast verklappen: je gebruikers zullen je dankbaar zijn.

Kennisartikelen

Versterk als organisatie je online autoriteit. Samen met inhoudsdeskundigen schrijf ik artikelen voor je platform of kennisbank. Zo word je relevant voor een specifieke doelgroep of juist een breed publiek.

Tekst voor print

Een brief om iets aan te kondigen, een informatiefolder of ander drukwerk. Je vindt het niet online, maar het is wél relevant. Ook met de juiste tekst voor print ben je toegankelijk. En blijf je van toegevoegde waarde voor je doelgroep.

UX-content

Succes zit ‘m in de details. Zoals tekst op knoppen, navigatielabels, placeholders, fout- en succesmeldingen, en automatische bevestigingen per mail. Ik sleutel aan al deze ‘microcopy’, voor een betere user experience (UX).

Twijfel je over wat je nodig hebt of staat het er niet bij? Mail of bel me. Of lees even verder over hoe ik werk en wat ik meeneem. ↓

Hoe ik werk

Samen kom je verder, maar alleen ga je sneller. Laat mij maar struinen door je communicatiemiddelen, projectplannen of gebruikersonderzoek. Vaak haal ik daar al een schat aan informatie uit.

Is er te veel of juist te weinig om mee te werken? Dan zoek ik graag de samenwerking op met:

 • inhoudsdeskundigen: interviewen en fact-checking
 • redacteuren: contentformats en paginasjablonen maken
 • UX-designer: copy in wireframes en mock-ups verbeteren
 • het hele team: bepalen en bewaken van tone of voice

Hoe dat samenwerken gaat…? Wat woorden uit de 10+ testimonials:

 • “Jeroen verstaat zijn vak met humor en gaat altijd nét die stap verder voor het team.” − Claudia Werner, projectleider
 • “Een erg fijne sparringpartner tijdens het detailleren van de user flows van pleegzorg.nl.” − Josephine Vlaanderen, interaction designer
 • “Hij geeft goed en op tijd aan wat wel en niet kan, zodat jij tijd hebt om te anticiperen op wat er komen gaat.” − Adam Chapman, UX-producer

Wat ik meeneem

Ik ben niet echt een reislustig type, maar ik heb wel standaard een goed gevulde rugzak bij me. Dit neem ik mee:

 • kennis van digitale toegankelijkheid en de technische kant van content, zoals metadata
 • ervaring met commercieel en informatief schrijven, in grote en kleinere organisaties
 • bekend met (het samenstellen van) redactionele templates, richtlijnen en content flows
 • vertrouwd met belangrijke ‘bijzaken’: interviewen, adviseren, documenteren en overdragen

Tarief en locatie

€ 90 excl. btw per uur. Liever een projectprijs? Daar valt altijd over te praten.

Ik werk vanuit Nijmegen, voor organisaties in heel Nederland. Gelukkig is afstand relatief. Beeldbellen, samen in documenten werken via de cloud, of comments op wireframes geven: online kan (bijna) alles. Zo kunnen jij en ik overal makkelijk en snel samenwerken.

Zin om aan de slag te gaan? Mail of bel me dan:
mail@jeroenschalk.nl
+31 (0)6 11 15 19 44