Bijdragen aan het web en de wereld

Iedere nieuwe website, app of online dienst voegt iets toe aan het wereldwijde web. En iedere toevoeging aan het web, doet iets met onze wereld. Laten we die bijdrage zinvol maken.

Wat heeft online met de wereld te maken?

Alles. Want wat we online doen, heeft invloed op onszelf, onze omgeving en de wereld als geheel. Dit vergeten we vaak, omdat online zo ongrijpbaar voelt. Terwijl het eigenlijk heel tastbaar is.

Waar het web invloed op heeft:

Tijd en aandacht

Een mens is dagelijks online voor vermaak en uit noodzaak. Je website, app of online dienst vraagt om iemands tijd en aandacht… die de gebruiker niet meer ergens anders aan kan besteden.

Beeldvorming

Het internet is een onuitputtelijke bron van feiten en fictie. Maar ook van tracking en framing. Bewust en onbewust bepaalt online hoe we kijken naar de wereld. En dus welke keuzes we maken.

Onze planeet

Ons dataverbruik blijft groeien. Daar zijn veel energieslurpende datacenters voor nodig. En het zorgt voor een hoop e-waste. Omdat we telefoons, tablets, laptops en andere devices steeds sneller vervangen voor een nieuwer model.

Hoe we het web en de wereld winnen

  • Respect voor iemands beschikbaarheid. Door onze websites, apps en online diensten zo in te richten, dat gebruikers tijd en aandacht overhouden voor andere dingen.
  • Betrouwbaarheid van informatie. Ieder snippertje informatie beïnvloedt ons beeld van de wereld. Laten we daarom bijdragen aan het web met goede informatie.
  • Representatie van gebruikers. Bijdragen aan het web zit ‘m ook in een representatief wereldbeeld. Door als organisatie te kijken naar meer inclusieve (beeld)taal.
  • Spaarzaamheid in data. Door onze websites en apps op te bouwen met schone html-code, minder onnodige scripts, bruikbare content en compacte bestanden.

Hoe ik bijdraag

Vanuit content draag ik graag bij aan een beter web en een betere wereld. Daarom hou ik er ook rekening mee in wat ik doe als contentspecialist.

Ook van waarde

Naast de invloed van online zijn er andere thema’s die ik erg belangrijk vind. Ik vertel je graag meer over andere waarden in mijn werk.

Portretfoto van Jeroen Schalk

Iets meer over mij

Ik ben Jeroen. En wat mij betreft gaan we vanaf nu betere content maken. Content die niet alleen je organisatie helpt, maar ook bijdraagt aan het web en de wereld.

Neem contact op

Een vraag of content-uitdaging? Mail of bel me, ik help je graag.
mail@jeroenschalk.nl
+31 (0)6 11 15 19 44