Over

Nijmegenaar en tekstschrijver in Utrecht, juiste-vragensteller, slechte-grappenmaker, amateurfilosoof, flutkok, hobbyfotograaf, vader…

freelance tekstschrijver Utrecht, schrijver van websiteteksten

Hm, what’s there to tell?

Eigenlijk heb ik het veel liever over jou, want jouw boodschap is mijn werk. Nou ja, ‘werk’… dat klinkt alsof het een moetje is. Niets is minder waar natuurlijk. Laat ik het zo zeggen:

Ik vind het gááf om je met je communicatie te helpen (zodat je meer mensen bereikt).

Daar ga ik vol voor, iedere keer opnieuw, want zonder overtuiging kom je er niet.

Daarom wil ik weten wat jou beweegt, of je nu onderneemt of werkzaam bent in een grotere organisatie. Ik wil snappen waarom je doet wat je doet. Zodat er een klik ontstaat en we het onderste uit de kan halen. Je vindt hier met wie je van doen hebt.

De basics: Jeroen Schalk, nog nét geboren in de jaren tachtig en getogen in Nijmegen. De stad die ik ken als het noorden van het zuiden, thuishaven van een prachtige voetbalclub en locatie van gezellige evenementen. Mijn roots liggen er, het is een plek waar ik veel herinneringen aan heb.

Of zoals de beroemde filmmaker Joris Ivens zei: “Dikwijls, ver weg, bleef Nijmegen, mijn jeugd, toch dicht bij mij.”

Nu woon ik in Utrecht. Met een huis, een gezin en een klimplant naast de voordeur.

En dat bevalt me prima. Heerlijke stad en lekker centraal. In een mum van tijd zit ik in alle uithoeken van Nederland.

Ik studeerde journalistiek, maar ik ontwikkelde me vooral tot een allround tekstschrijver en communicatiemanusje-van-een-heleboel. Die ontwikkeling gaat dagelijks door.

Ik doe niet aan ingewikkelde trucjes en technieken.

Je hebt jezelf ontwikkeld tot de persoon en professional die je nu bent, zelfstandig of binnen een groter geheel. Daar horen een identiteit en een drijfveer bij, en dáár bouw ik op. Ik geef je praktische adviezen waarmee je direct aan de slag kunt en rake teksten voor een ijzersterke boodschap.

Omdat ik daar goed in ben. Omdat er véél kansen liggen en het zonde is om deze onbenut te laten.

En gewoon… omdat ik je succes gun.

Als ik niet werk, heb ik allerlei interesses (maar noem het alsjeblieft geen hobby).

Zoals voetbal, een goed boek lezen en het internet afstruinen naar mooie blogs. Of me verdiepen in non-dualiteit en filosoferen over het bewustzijn. Maar ik geniet ook bijvoorbeeld van een avondje darts. Of kijken (en luisteren) naar battle-rap.

Eigenlijk ben ik in alles en iedereen geïnteresseerd, wat in mijn vak onmisbaar is en wat mijn werk vooral ontzettend leuk maakt.

Oh, voor ik het vergeet: ik blog.

Eerst omdat ik vond dat ik dit als schrijver moest, nu omdat ik het leuk vind.

En omdat er genoeg is wat mij bezighoudt. Waardevolle inzichten die ik als tekstschrijver krijg bijvoorbeeld. Of hoe ik dag in, dag uit probeer te groeien in de rol van vader. En intrigerende mensen, want die zijn er genoeg. Inspiratie is er, moeten zit er niet bij. Naast al het bovenstaande, ben ik ieder woord in de blogs die ik schrijf.

Vertel eens, wie ben jij?