Open menu Sluit menu

Contentspecialist Jeroen Schalk

Het leven is een gedoe. Mensen hebben veel te doen en nog meer aan hun hoofd.

Bij content gaat het niet om wat je maakt. Het gaat om wat het toevoegt. Zodat je het leven van mensen wat overzichtelijker maakt. En misschien zelfs een beetje makkelijker.

Als contentspecialist, tekstschrijver en redacteur draag ik daar graag aan bij.

Portretfoto van Jeroen Schalk

Achtergrond en ervaring

  • Opleiding Maatschappelijke Zorg (niet afgerond, wel leerzaam)
  • Opleiding Journalistiek (wel afgerond, ook leerzaam)
  • Ontwikkeling in contentdesign, contentmodelling, SEO en meer

Mijn werkervaring is heel divers, maar altijd gelinkt aan content. In kleine en grotere projecten.

Lees meer over mijn ervaring >

Meer over mij

Geboren in Nijmegen (1989), gesetteld in Utrecht. In een rijtjeshuis, met een klimplant naast de voordeur. Ik ben slecht in mezelf pitchen. Maar dankzij mijn kinderen weet ik wél jaloersmakend veel over Peppa Pig en Bob de Bouwer.

Ik geniet van sterke koffie en slechte grappen. Van goed leesvoer en goedkope tv. Van stevige wandelingen en schaamteloos bankhangen. En van echte aandacht, waarvoor dan ook.

Volgens anderen

In de afgelopen jaren hebben verschillende mensen mijn manier van werken van dichtbij meegemaakt. Benieuwd naar wat zij zeggen? Oordeel zelf:

“Zijn aanpakkerige houding, zijn no-nonsense kijk op het leven, en zijn open en geïnteresseerde karakter maken Jeroen zonder twijfel een collega of partner met wie je graag samenwerkt.”

Karlijn Goossen, journalist en hbo-docent

“Jeroen is creatief en precies. Een harde werker, altijd zoekend naar de beste balans tussen inhoud en vorm. Hij is ook kritisch, iemand die graag buiten de lijnen kleurt. En vol van ironie. Van harte aanbevolen!”

Bartho Hengst, programmamanager platform pleegzorg.nl

“Jeroen kun je het veld in sturen om zich vast te bijten in de content van je organisatie en terug te komen met een gestructureerd plan voor verbetering. Hij geeft goed en op tijd aan wat wel en niet kan, zodat jij tijd hebt om te anticiperen op wat er komen gaat.”

Adam Chapman, producer UX-bureau Eight

“Jeroen heeft me geholpen bij mijn onderzoeksproject De Begripvolle Ambtenaar en hij is zo goed! Maar dat kun je beter zelf even ontdekken wanneer je hem inhuurt.”

Maike Klip, digitaal strateeg bij de overheid

“Jeroen is een geboren contentdesigner. Vanuit zijn jarenlange ervaring als copywriter denkt hij goed na over het ‘waarom’ en de toegevoegde waarde van content, gezien vanuit de behoefte van de lezer.”

Daphne Shinn, informatiespecialist en contentarchitect

“Jeroen is iemand die interviewt en schrijft met passie en toewijding. Geen wollige, maar scherpe en duidelijke teksten. Niet met focus op de zoekmachine (Google), maar gericht op de lezer.”

Jesper van den Bogaard, lead development Factor Blue

Contact

Meer weten? Of wil je een content-uitdaging aan me voorleggen? Dan hoor ik graag van je.