Wat mij op dit moment bezighoudt.

Waarom zou ik niet proberen om wat ik nu doe, samen te vatten op deze pagina? Misschien kruist het wel met waar jij nu mee bezig bent — en hebben we stof voor een goed gesprek.

Komt-ie:

Wat ik nu doe

Eén dag per week werk ik als contentstrateeg bij Factor Blue. Zo kan ik deze kant van het contentvak verder ontwikkelen. Daarnaast blijf ik werken als zelfstandige. Zo was ik de afgelopen weken druk met webredactie voor de Universiteit Utrecht.

In 2018 meldde ik me aan als vrijwilliger bij Humanitas. Sindsdien draai ik mee in het project Vriendschappelijk Huisbezoek. Om de paar weken spreek ik af met m’n maatje om samen iets leuks te doen.

Wat ik nu lees, luister en kijk

Ik beken: ik heb geen Netflix of Spotify. Als je kakelverse muziektips of hippe series zoekt, gaat deze pagina je niet verder helpen. Sowieso is mijn tv-, film- en muzieksmaak niet echt samenhangend.

Lezen doe ik weer in toenemende mate. Het liefst vakliteratuur of goede verhalen die ik online vind. En boeken. Onlangs heb ik De verslaving voorbij van Jan Geurtz in een moordend tempo uitgelezen.

Andere boeken die ik zoal lees/las: Poop Squirrel van Finn Blakkatt, Niets van Frank Close en Mijn vader is een vliegtuig van Antoinette Beumer.

Wat mij verder bezighoudt

  • De meer analytische benadering van content. Bijvoorbeeld met content design en content modelling. Voor mij heeft dit te maken met content slimmer inzetten en indelen, in plaats van alsmaar meer produceren. Erg interessante materie waarin ik me verder wil verdiepen. En waarvoor ik graag met andere mensen in contact kom.
  • Letten op de verhouding mentaal-fysiek. Ik moet om de zoveel tijd even “uit het hoofd”. Een soort actieve retraite; de dagelijkse bezigheden afwisselen met zwaar fysiek werk is erg rustgevend. Leuke bijkomstigheid: je hebt veel eer van je werk. In dit geval met houthakken. Meer zen heb ik niet nodig. 😉
  • Voorbereiden op de Nijmeegse Vierdaagse. Een geboren en getogen Nijmegenaar, dus natuurlijk heb je dan een keer de Vierdaagse gelopen (of ben je het van plan). Zelf heb ik ‘m vijf keer gelopen, maar de laatste keer is ruim tien jaar geleden. Tijd voor #6, dus binnenkort ga ik beginnen met trainen.

Tot zover mijn ‘nu’

Vind je dit leuk om te lezen? Staat er iets interessants tussen waarover je meer wilt weten? Let me know.

Dit toffe idee van de ‘now’ page zag ik bij Derek Sivers.
Mijn nu-pagina is voor het laatst bijgewerkt op 17 januari 2019.