Open menu Sluit menu

Dit kan ik voor je doen

Ik help je aan betere content. Van zoeken naar vorm tot kiezen voor een stijl. En van schrijven en testen tot richtlijnen opstellen. In een groot of kleiner project. Eventueel als onderdeel van je projectteam.

Dit kan ik voor je doen:

Inhoud, taal en vorm bepalen

Goede content verbindt de stem van je organisatie met de taal van je doelgroep. Ik help met onderwerpen bepalen en zoeken naar de juiste toon. Je hebt dan:

 • meer kennis van de behoefte en taal van je doelgroep
 • scheiding van hoofd- en bijzaken in je communicatie
 • inzicht in een passende tone of voice

Content verzamelen en beoordelen

Verbetering begint bij inzicht. Ik zet bijvoorbeeld je webpagina’s, blogs, pdf’s en drukwerk overzichtelijk op een rij. Met zo’n verzameling krijg je:

 • overzicht in hoeveel er al is (spoiler alert: véél)
 • een duidelijk oordeel over verzamelde content
 • zekerheid over wat weg kan en wat nog bruikbaar is

Teksten schrijven, testen en verbeteren

Content is ook een kwestie van schrijven. Van artikelen en corporate content tot de microcopy bij formulieren en op knoppen. Ik ga aan de slag met:

 • toegankelijke teksten, dus zoveel mogelijk taalniveau B1
 • verbetering door feedback te vragen van de doelgroep
 • grondige redactie, zodat je copy aan alle kanten klopt

Richtlijnen, modellen en templates maken

Je content heeft eenheid, structuur en samenhang nodig. Daar zijn verschillende middelen voor. Denk aan richtlijnen, contentmodellen en templates. Ik kan je helpen met:

 • een bruikbare schrijfwijzer of stijlgids
 • contentmodellen voor inrichting van je CMS
 • consistente templates en formats voor je communicatie

Meedenken over het redactieproces

Betere content maken: dat willen we allemaal. En dat moet je samen doen. Door eerst duidelijk te krijgen wie wat doet, en wanneer. Ik denk graag mee over:

 • de flow, van idee tot schrijven en redactie
 • timing en inzet van mensen en hun expertise
 • tools en richtlijnen om overzicht te bewaren

Tarieven en locatie

Mijn basistarief is € 85 per uur. Afhankelijk van het type opdracht, kunnen we op uurbasis of via fixed price afspraken maken. Reiskostenvergoeding: € 0,50 per kilometer. Prijzen zijn excl. btw.

Ik zit in Utrecht, maar ik ben beschikbaar voor projecten in heel Nederland. Op locatie of op afstand.

Mijn werkervaring is heel divers, maar altijd gelinkt aan content. In kleine en grotere projecten. Voor commerciële partijen en de publieke sector.

Lees meer over mijn ervaring >

Volgens anderen

In de afgelopen jaren hebben verschillende mensen mijn manier van werken van dichtbij meegemaakt. Benieuwd naar wat zij zeggen? Oordeel zelf:

“We hadden voor Jeroen een brede opdracht: verbetering van de webpagina’s van al onze bachelorprogramma’s. Hij is zelfstandig, gestructureerd en vlot aan de slag gegaan. Het eindresultaat is duidelijke teksten waar we erg blij mee zijn.”

Mylène van Haaften, beleidsmedewerker bètafaculteit Universiteit Utrecht

“Jeroen is iemand die interviewt en schrijft met passie en toewijding. Geen wollige, maar scherpe en duidelijke teksten. Niet met focus op de zoekmachine (Google), maar gericht op de lezer.”

Jesper van den Bogaard, lead development Factor Blue

“Wow. Dat is mijn eerste reactie op het redactiewerk van Jeroen. Als schrijver ben ik altijd bang voor één ding: dat mijn persoonlijkheid verloren gaat bij het redigeren. Jeroen elimineerde niet alleen alle taalfoutjes en liet mijn persoonlijkheid in de teksten zitten. Hij gaf ook slimme suggesties om slordigheidjes te voorkomen en de tekst nog krachtiger te maken.”

Ruben Bunskoeke, online marketeer en SEO-expert

“Door zijn analytische en kritische blik ontwikkelt Jeroen nu ook in rap tempo zijn content architecture skills. Tijdens mijn coachingsessies contentmodelling werd hij dan ook al snel meer een sparringpartner.”

Daphne Shinn, informatiespecialist en contentarchitect

Contact

Meer weten? Of wil je een content-uitdaging aan me voorleggen? Dan hoor ik graag van je.