Kritische blik à la carte

Website, blog, nieuwsbrief of drukwerk laten nakijkenVan een website-scan tot complete eindredactie van drukwerk: met een kritische blik à la carte check ik wat je nagekeken wilt hebben. En leg ik alle verbeterpunten bloot. Van pril idee tot strakke uitvoering.

Strategisch meedenken en kritiek geven, gericht scannen of juist grondig nakijken: jij kiest. Zo help ik je niet alleen als tekstschrijver, maar als alles-in-één communicatiehulp. Hoe, waar, wanneer en waarmee? Logische vragen, daarom duidelijk à la carte.

Hiervoor kun je me als copywriter en (eind)redacteur en communicatiehulp inhuren:

 
Nuttig adviesgesprekStevig sparren
Constructief meedenken en eerlijke feedback. Met onverdeelde aandacht voor wat je nu of straks bezighoudt.

Uurtje slim sparren >>

 
website-scan voor ondernemersWebsite onder de loep
Een gerichte check (met nabespreking) van de website die je nagekeken wilt hebben. Aandacht voor de look, feel en logica van je website.

Website laten nakijken >>

 
Grondige eindredactie voor print en onlineGrondige (eind)redactie
Ongefilterde en onderbouwde redactie voor alle soorten drukwerk en online content. Redactie op spelling, stijl en argumentatie.

Eindredactie voor print en online >>

 
Teksten laten nakijken met een strippenkaartNakijk-strippenkaart
Een ouderwets handige strippenkaart. Zo ben je altijd verzekerd van ad hoc nakijk- en correctiehulp voor al je teksten. Zonder gedoe.

Teksten laten nakijken >>

 
Misschien twijfel je nog over welke kritische blik je nodig hebt. Of misschien wil je weten hoe ik te werk ga. In beide gevallen helpt dit lijstje je ongetwijfeld verder.

5 belangrijke vragen over de kritische blik à la carte:

 

Hoe snel kun je een tekst nakijken en corrigeren?
Zo snel mogelijk. Dat klinkt misschien flauw, maar laat ik de vraag anders stellen: hoe goed wil je een tekst nagekeken en gecorrigeerd hebben? Een kleine tekst kan ik al binnen een paar uur voor je nagekeken hebben, maar ook dan geldt: hoe grondig wil je dat ik de tekst nakijk? Alleen d’tjes en t’tjes? Zinsbouw helemaal omgooien? Hoe grondiger de redactie, hoe meer tijd ik nodig heb.
 

Wat kost het om eindredactie aan je uit te besteden?
Dat ligt eraan. Een flyer van twee kantjes is wat anders dan een productbrochure van zo’n twintig pagina’s. Daarnaast is ‘eindredactie’ nogal rekbaar. Wil je dat ik alleen op spelling en stijl check? Kijk ik ook kritisch naar de opbouw en argumentatie van de tekst? En wil je ook dat ik let op de combinatie tekst-vorm-beeld? Dit beïnvloedt allemaal het aantal uren dat ik nodig heb – en dus de prijs.
 

Kunnen we voor eindredactie ook een woordtarief hanteren?
Nee, ik hanteer een uurtarief. Afhankelijk van de opdracht bekijk ik of ik met een projectprijs vooraf of via nacalculatie werk.
 

Doe je ook aan (1-op-1) schrijfcoaching?
Coaching is ook een soort kritische blik, maar nee: dat bied ik (nog) niet aan. Anders gezegd: ik heb het niet als concreet aanbod op m’n website staan. Heb je een tekst geschreven en wil je hier feedback op (per mail, telefonisch of via Skype)? Dan kan dit natuurlijk altijd.
 

Kan ik de strippenkaart ook gebruiken voor klein schrijfwerk?
Ja, dat kan. De strippenkaart is op de eerste plaats bedoeld om kleine/korte teksten na te kijken en te corrigeren. In de praktijk is het zo dat ik ook aanvul met een sterk woord, een pakkende zin of een duidelijke beschrijving van hoogstens een paar leesregels. Het gaat dus om prepaid klein nakijk-, correctie- én schrijfwerk.
 

 

Tekstschrijver Utrecht – Jeroen SchalkMeer weten? Zin om te starten?
Kom maar op met je vraag of verzoek! Ik kijk er graag met aandacht naar: stuur me een e-mail en ik reageer binnen een dag.